June 28, 2010

QuickBooks Sucks

It has been so long since I have written a blog post that I couldn't even remeber my password. 10 minutes of database updates fixed that. I am here to tell you why QuickBooks sucks.

Continue reading "QuickBooks Sucks"

Posted by pmadsen at 08:41 AM

November 28, 2007

Danes are not Dutch

First - I know it has been forever since I posted anything, but a rather interesting set of events occurred, and I just wanted to clue everyone in. I have had long standing arguments with friends about the differences between Danes (which I am proud to say I am one of), and the Dutch. A while back I finally created a power point presentation that spelled out the differences. I recently had the pleasure of meeting a fellow Dane, and I shared my presentation with him. He asked if he could share it with some people, and apparently this little presentation has become suddenly quite popular. So I have decided to publish an html version of the presentation here for everyone to enjoy.

Point your IE6 or higher browser to http://www.petermadsen.com/danes

And learn about the many differences between these two great cultures.

Posted by pmadsen at 03:46 PM

February 26, 2007

The dreaded test entry

For some reason, the last entry I published is not making it to my RSS file. So, this is a test to see what will happen.

Posted by pmadsen at 09:03 PM

You Tube audio and Macs

Every once in a while I lose all audio on my mac when surfing youtube videos. I keep forgetting the solution, so I am posting it here for all:

Open up Audio MIDI Setup, which is an app in your /Applications/Utilities folder. Verify that the Output sample rate is 44100 Hz, and that all the other settings are correct.

thats it.

Posted by pmadsen at 08:54 PM

February 14, 2007

Windows Media 11 and WMV files

I installed WMP11 and suddenly my wmv files stopped playing audio. The video worked, and all other audio files worked with no problems.

I have been trolling for a solution, but did not have much success. I tried reinstalling both drivers and wmp11 but had no success. I was about to give up when I found a post that suggested a tweak to the registry. I hate these types of fixes, but since I was desperate, I decided to try it, and it worked. So if your wmv files suddenly stop playing audio, here is the tweak.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\NodeCLSIDs\{95037DA1-6ED9-4B27-8CFF-9AD3DFB0B2F2}]
"Priority"=dword:fffffffb
"AutoInsert"=dword:00000000
"Name"="WMPlayer SRSWow DMO"

I found that mine was set to "AutoInsert"=dword:00000001"

Changing that to 0 fixed the problem.

Good luck - and please be very careful whenever you are in the registry.

Posted by pmadsen at 01:55 PM

October 20, 2006

I wish they played this when I saw them last week

Posted by pmadsen at 11:33 PM